U kent het gezegde wel :”het tij mee hebben”.
En een ander motto dat ook veelvuldig van toepassing is
:”soms zit het mee, en soms zit het tegen” .
En als we die zaken combineren, dan hebben we het natuurlijk
over vloed, en… juist. Eb.
Het afgelopen jaar is de inzet van #zelfroosteren al bij
diverse organisaties een uitstekende tactiek geweest om het probleem van eb in
een organisatie het hoofd te bieden.
Zelfroosteren lijkt – aan de buitenkant – een oplossing aan
de zachte kant. Het gaat over mensen, hun tevredenheid, hun privé-werkbalans
etc.
Het karakter van zelfroosteren kenmerkt zich door een unieke
combinatie van voordelen voor uw medewerkers, maar ook voor uw organisatie.
De Winst!
Bedrijven die het aandurven om met hun medewerkers in
gesprek te gaan over het werkroosteren realiseren – op hoofdlijnen – twee
doelen:
- Aanzienlijke besparing op directe personeelskosten varierend van 3 tot soms wel 10%
- Een dialoog over diverse processen in een organisatie, waarbij deze in een gezonde setting ter discussie worden gesteld. En dat helpt verscherpingen aan te brengen die efficiency en effectiviteit zeer ten goede komen.
Uw medewerkers worden uw denktank.
Dat moet u wel aandurven en ruimte geven aan uw medewerkers.
Natuurlijk is dat te ‘doseren’, maar het vergt wel iets van uw management en
teamleiders.
Maar het loont: meer betrokken medewerkers leveren sneller
een grotere bijdrage aan uw organisatie. En wat ze ervoor terugkrijgen is
sturing op het eigen werkrooster en daarmee meer grip op de balans tussen werk
en privé.
Durft u het aan: zelfroosteren in uw operatie… als tactische
aanpak van de risico’s waaraan uw bedrijf staat blootgesteld? Of zelfs als
strategische keuze?
Bel voor het maken van een vrijblijvende afspraak: 088 – 707
2300.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten